Şoferiţa, atletul, gospodina şi berarul cel praf

de Dan Carlea

renaultAşa ceva nu poţi inventa. E dureros de real. Emisiune Kanal D.

Două familii se înfruntau într-un concurs. Ultima probă: ea să fie la volanul unui Renault, el să alerge de lângă maşină, să treacă de-a buşilea printr-un tunel, să aleagă o cheie din cele 13 aflate pe o măsuţă, să se ducă înapoi la maşină prin tunel şi să-i dea nevestei cheia, care trebuia să pornească maşina, dacă cheia era cea bună. El în timpul ăsta fugea iarăşi să ia altă cheie.

Familia care pornea maşina pleca şi cu ea acasă. Deci miză serioasă.

 

Primul tip: la vreo 40 de ani, cu alură de berar. Nevastă-sa părea că n-are treabă cu volanul. Începe ca unul care n-a mai făcut un pic de sport de când era la 5-8, când juca fotbal de voie la ora de dirigenţie, că să aibă diriga linişte.  Nu nimereşte cheia repede şi după vreo 7 ture era pe moarte, abia se mai târa, se temea Cove că va muri concurentul în platou. În fine, după peste 5 minute de târâşuri jalnice nimereşte cheia şi nevastă-sa porneşte motorul.

În timpul ăsta ceilalţi doi jubilau, el îi pupa nevestei mânuţa, convinşi că vor câştiga.

Al doilea tip: până în 30 de ani, slăbuţ, fibros. Ea părea mai şoferiţă decât prima, ai fi zis că merge numai cu maşina, ba chiar că o şi parchează cu spatele în cubicle.

Începe tipul în mare forţă, se arunca pur şi simplu în tunel, îşi rupea coatele la târâşuri, lua cheie după cheie. Timp excelent, berarul era praf, abia mai respira şi transpiraţia încă îi curgea din moacă, se uita dezolat la cum va pierde maşina.

Sala în delir, iată un tânăr atletic, de soi bun, care îi va da ruşinea berarului care nu ştie în week-end decât să rupă grătarul şi baxul de bere.

La ultima cheie disperarea se citea pe faţa şoferiţei. Cu timpul stăteau excelent, peste 1 minut avans faţă de berar. Dar…nici ultima cheie nu merge.

–         Nu merge nici una!, strigă şoferiţa.

–         Ai ratat o cheie!, îşi dă Cove cu părerea. Încearcă-le iar, că ai timp.

Le ia de pe unde le aruncase pe scaunul din dreapta şi le încearcă repezit.

–         Nu merge nici una!

În glasul ei se întrezărea o undă de reproş că sunt furaţi pe faţă şi le-a palmat Cove cheia.

–         Mai încearcă, încă e timp!

Berarul şi nevastă-sa jubilau. Mai erau câteva secunde şi câştigau.

N-a mers nici o cheie. Încearcă Cove după aia. Se blocase volanul prin sistemul anti-furt şi şoferiţa nu ştia să tragă de el în timp ce manevrează cheia.

Noroc berare!

Ti Tiii!

 

Reclame